Українські військові збили 10 із 12 дронів Shahed-136/131, які вночі атакували Одеську область – Повітряні сили ЗСУ

Більшість дронів удалося збити
Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ / Air Force Command of UA Armed Forces / Facebook
У ніч проти 19 квітня українські військові збили 10 російських дронів-камікадзе Shahed-136/131. Про це поінформував у Telegram командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук.

"Повторну атаку дронами Shahed у ніч на 19 квітня противник спрямував на Одещину. Цього разу воїнами зенітної ракетної Одеської бригади повітряного командування "Південь" знищено 10 із 12 дронів-камікадзе Shahed-136/131", – ідеться в повідомленні.

Раніше Одеська районна військова адміністрація повідомляла, що окупанти атакували Одеську область дронами-камікадзе Shahed, є влучання. За попередніми даними, постраждалих немає.

Повітряна тривога в Одеській області тривала з 1.47 до 3.02, а в Одесі та в Одеській територіальній громаді з 1.48 до 2.59.

Ще шість Shahed та один "Орлан-10" знищили ввечері 18 квітня у Дніпропетровській і Запорізькій областях.

Контекст:

За інформацією українських військових, Росія використовує в Україні принаймні три моделі іранських безпілотників: дрони-камікадзе Shahed-136, Shahed-131 і багатоцільові БПЛА Mohajer-6. За даними американських ЗМІ, Іран також постачає РФ боєприпаси.

МЗС України звинуватило Іран у співучасті у злочині агресії РФ проти України через постачання Тегераном зброї Росії та ініціювало розрив дипломатичних відносин з Іраном.

Санкції проти Ірану за передання Росії дронів-камікадзе ввела низка країн, зокрема США, Великобританія і ЄС.