Українські військові збили ракету "Іскандер-К", яка летіла на Запоріжжя

Військові збили ракету із ПЗРК
Фото: Минобороны России / Facebook (ілюстративне)
Українські військовослужбовці 29 жовтня збили з переносного зенітно-ракетного комплексу російську крилату ракету "Іскандер-К", запущену з території РФ у напрямку Запоріжжя. Про це повідомило у Facebook повітряне командування "Схід".

"Ще одна крилата ракета з Ростова не досягла своєї цілі. Сьогодні мобільний розрахунок ПЗРК виявив і здійснив пуск по ворожій ракеті "Іскандер-К", що йшла в напрямку Запоріжжя", ідеться в повідомленні.

Унаслідок підриву ракета змінила курс і впала в безлюдному місці.

За вправні та своєчасні дії солдата – оператора ПЗРК буде представлено до нагороди, додали в повідомленні.

Російські війська сьогодні обстріляли Запоріжжя, вдаривши по об'єктах критичної інфраструктури. Зруйновано промислову будівлю, люди не постраждали.

Контекст:

За словами президента Володимира Зеленського, за вісім місяців повномасштабної війни Росія застосувала проти України приблизно 4,5 тис. ракет.

У росіян залишилося 43% ракет "Калібр-ПЛ", "Калібр-НК", приблизно 45% ракет Х-101 і Х-555 і тільки 13% ракет "Іскандер", водночас 30% вважають недоторканним запасом, заявляв начальник ГУР Міноборони України Кирило Буданов наприкінці жовтня. За його словами, росіяни зараз змушені використовувати дрони через брак ракет, їхню невисоку ефективність і точність.

За останній тиждень РФ випустила по території України 52 ракети, жодну з них не було спрямовано на військові об'єкти, повідомили в Генштабі ЗСУ 27 жовтня.