"Укроборонпром" показав унікальний центр для тренування українських військових пілотів. Відео

В Україні розробили унікальний центр для тренувань військових пілотів
Скріншот: Державний концерн "Укроборонпром" / YouTube
Держконцерн "Укроборонпром" заявив про відкриття унікального центру для тренування пілотів і екіпажів вертольотів Збройних сил України. Як повідомляє прес-служба "Укроборонпрому", поєднання надсучасних технологій і типу вертольота робить цей центр унікальним не лише в Україні, але й у всьому світі. "Завдяки цьому вдається зі 100% точністю передати всі аспекти реального польоту, поводження машини у різних умовах і льотних ситуаціях", – наголошується в повідомленні.

В "Укроборонпромі" уточнили, що можливості комплексу дозволяють пілотам Мі-8МТВ, Мі-17В5, Мі-171Ш, Мі-24 удосконалити свої навички, відпрацювати застосування техніки під час складних погодних умов, довести до автоматизму дії в аварійних ситуаціях, отримати навички польоту в окулярах нічного бачення, а також застосування озброєння та використання сучасних елементів захисту від засобів протиповітряної оборони противника.

Розробники центру вже очікують від Міноборони України рішення про залучення його потужностей до програми підготовки українських льотчиків.