"Укрзалізниця" розповіла, що робити пасажирам, чиї рейси скасували через ракетний удар по Україні

Пасажири зможуть повернути гроші за квитки на скасовані рейси
Фото: Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia / Facebook
"Укрзалізниця" розповіла, що робитиме з пасажирами рейсів, які скасували через ракетний удар Росії по Україні 23 листопада. Також у компанії повідомили, що потяги "Інтерсіті" відправляють за допомогою тепловозів.

"Пасажири рейсів, які було скасовано через атаку на енергетичну інфраструктуру і відсутність напруги в контактній мережі, будуть пересаджені на інші рейси, які прямують у тому ж напрямку. Це стосується пасажирів поїздів №723 "Харків – Київ" та №731 "Дніпро – Київ", – ідеться в повідомленні.

У разі відмови від поїздки такі пасажири, а також пасажири, чиї поїзди вимушено змінили маршрут, можуть повернути 100% коштів за квитки, пояснили в "Укрзалізниці". Для цього треба звернутися до чергового по вокзалу і поставити позначку на квитку. Потім у будь-якій касі вокзалу пасажир має написати претензійну заяву, до якої докласти квиток. Залізниця поверне кошти за скасовану подорож протягом місяця.

Також у компанії повідомили, що потяги "Інтерсіті+" курсують під тепловозами і їх екіпірують по Києву термоковдрами на випадок непередбачених зупинок.

"Укрзалізниця" нагадала, що у разі прибуття до вокзалу після початку комендантської години пасажирам буде запропоновано ночівлю у теплому залі очікування на вокзалі.

Контекст:

23 листопада Росія завдала чергового масованого ракетного удару по Україні. Прильоти зафіксовано у Києві та області, у Львівській і Кіровоградській областях. Місцева влада повідомляла про роботу ППО у Дніпропетровській та Полтавській областях.

У Києві відомо про трьох загиблих і дев'ятьох поранених, у Київькій області одна людина загинула і понад 20 постраждало.

По всій Україні почали вводити аварійні вимкнення електроенергії.

Дві атомні електростанції від'єдано від енергосистеми.