Умєров пообіцяв, що наступного року сили оборони України отримуватимуть усе, аж "до ракет дальнього радіуса дії"

Умєров: Всі, хто служать Україні, – є найвищою цінністю
Фото: Рустем Умєров / Rustem Umerov / Facebook

У новорічному привітанні 31 грудня міністр оборони України Рустем Умєров подякував українцям за те, що їх служба і допомога зірвали плани російських окупантів. Звернення міністра опублікували у його Facebook.

"Ті, хто служать у силах оборони, і ті, хто щодня допомагають війську. В останні години року, що минає, хочу подякувати кожному і кожній із вас. Ваша самовіддана й професійна служба дозволила зірвати плани ворога. Ми били, б’ємо й будемо бити ворога, доки не виб’ємо з нашої землі останнього з них", – написав Умєров.

Він підкреслив, що українці звільняють і повертають своє.

"У 2024-му ми продовжимо працювати над чітким плануванням, оборонними закупівлями, виробництвом усіх видів озброєння і військової техніки й розвитком військових технологій. У центрі всіх цих процесів – людина. Наші воїни. Усі, хто служать Україні, – є найвищою цінністю. Ми продовжимо нарощувати нашу обороноздатність і посилювати наші наступальні й оборонні спроможності", – підкреслив міністр.

Також він пообіцяв "посилювати міжнародні військові партнерства, створювати нові регіональні й тематичні коаліції, збільшувати поставлення озброєння й техніки" для українських військових.

"Наші сили оборони отримуватимуть усе потрібне. Від засобів ППО до ракет дальнього радіуса дії. Танки, ББМ, БТР, гармати й РСЗВ. РЕБи, дрони всіх видів, снаряди. Пріоритет на 2024-й – збільшити власне, українське виробництво озброєння і військової техніки. Працюємо над програмою з локалізації виробництва – Україні є що запропонувати провідним світовим компаніям. Україна має безпрецедентний досвід ведення війни, партнери – десятиріччя досвіду масштабного виробництва. Найбільші оборонні компанії світу мають відкрити спільні підприємства в Україні – з нашими українськими виробниками", – заявив Умєров.

За його словами, наступного року продовжиться трансформація системи закупівель, і "кожен воїн буде одягнений, споряджений, ситий".

"Ми продовжимо зміни в системі рекрутингу, тренування й навчання. Щоб кожен, хто стає до лав сил оборони, мав усі потрібні знання й уміння", – підкреслив Умєров.

Контекст:

22 грудня, виступаючи перед дипломатами на честь їхнього професійного свята, президент України Володимир Зеленський заявив, що основна мета дипломатії на найближчий рік – робота для посилення зовнішньої оборонної підтримки України. "Нам потрібно більше зброї, бо ніхто здаватися не збирається. Україна переможе", – підкреслив президент.

Військову допомогу Україні для її боротьби з російською агресією надають різні країни, а також Європейський союз як спільнота держав.