Воллес заявив, що Британія може передати Україні більше танків Challenger 2, ніж планувала

Воллес припускає, що Британія надасть Україні більше танків
Фото: ЕРА
Британія може надати Україні не 14 танків Challenger 2, як оголосила раніше, а більше. Про це міністр оборони Сполученого Королівства Бен Воллес заявив ВВС під час візиту на військову базу Бовінгтон Кемп у Дорсеті, де проходять навчання українські військові.

За його словами, Британія може дати Україні більше танків, якщо буде ухвалено рішення, "що це правильно".

"Я думаю, давайте подивимося, як вони будуть поєднуватися один з одним і стануть об'єднаними силами, і тоді ми побачимо", – зазначив він.

В інтерв'ю Reuters, яке вийшло 22 лютого, Воллес також припускав можливість, що Британія надасть Україні більше танків. Він говорив, що це залежатиме від оборонних потреб та рівня загрози Україні на полі бою.

Контекст:

11 січня уряд Великобританії офіційно підтвердив, що планує надати Україні танки для захисту від російської агресії. Пізніше в уряді уточнили, що в пакет військової допомоги входитимуть 14 танків Challenger 2 і 30 самохідних артилерійських установок AS90.

Згідно з даними уряду Великобританії, 2022 року Сполучене Королівство надало Україні військової допомоги на £2,3 млрд, це більше, ніж "будь-яка інша країна, окрім США"