"Усередині РФ можливий збройний протест проти режиму". У ГУР МО розповіли про заворушення у Брянській області із загиблими серед російських окупантів

За даними ГУР МО, внаслідок заворушень у Брянській області РФ є вбиті та поранені серед російських окупантів
Скріншот: Русский Добровольческий Корпус / Telegram

Військовослужбовець РФ розповів про вбитих і велику кількість поранених серед російських окупантів унаслідок нещодавніх заворушень в одному із селищ Брянської області. Про це свідчать дані перехоплення Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Аудіо розмови ГУР МО 7 квітня оприлюднило у Telegram.

Окупант повідомив, що 6 квітня у селищі Запісоччя Погарського району Брянської області сталися заворушення.

"Купа "швидких", розх...ярили прикордонників, військових. Загиблих не знаю, але сказали, що поранених дох...я, тому що дуже дох...я "швидких", поприх...ярило туди, бл...дь. Х...йнули добре", – розповів російський військовий.

За даними ГУР МО, російські повстанці знищили двох бойовиків окупаційної армії. Також повідомляють про значну кількість поранених, точну цифру уточнюють. Окрім того, виведено з ладу ворожий БТР, пошкоджено іншу техніку, обладнання та майно окупантів, зазначили в українській військовій розвідці.

Як зазначили в ГУР, останні події у Брянській області свідчать про те, що всередині Росії є ймовірність збройного протесту проти чинного режиму.

"Російський добровольчий корпус не вперше проводить подібні заходи, масштаб яких лише зростає. Бійці завдали удару по військовому об'єкту та поспілкувалися з місцевим населенням", – ідеться у повідомленні

Формування "Російський добровольчий корпус" заявило 6 квітня, що його бійці знову відвідали Брянську область РФ. "Окрім виконання бойових завдань, бійці РДК змогли поспілкуватися з місцевими жителями, визвольна боротьба на території Росії набирає обертів", – написали автори повідомлення.

Вони спростували заяву Олександра Богомаза, губернатора Брянської області Росії, що межує з Україною, який стверджував, що у регіон нібито намагалася проникнути "українська ДРГ" і їй завдали вогневого ураження. Окрім того, Богомаз заявляв, що Запісоччя 6 квітня зазнало мінометного обстрілу, внаслідок якого постраждалих не зафіксовано.

Контекст:

Уранці 2 березня Богомаз повідомив, що у регіон нібито проникла українська диверсійно-розвідувальна група (ДРГ). Путін назвав інцидент у Брянській області "терактом". Губернатор регіону Олександр Богомаз заявив, що в Брянській області внаслідок "дій ДРГ" загинуло двоє росіян. У ФСБ РФ, як писав російський "Інтерфакс", згодом заявили, що нібито "видавили" групу "українських диверсантів" із території Росії.

Відповідальність за "рейд" у Брянську область узяв на себе "Російський добровольчий корпус". Як зазначило "Радіо Свобода", це формування з росіян, які воюють на боці України. Один із бійців "Російського добровольчого корпусу" сказав "Важным историям", що в операції брало участь 45 осіб, вони "зайшли, відзняли, зробили засідку на дві БМП", а потім покинули територію Росії. За його словами, він бачив "одного потерпілого прикордонника".

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував у Twitter, що історія про українські ДРГ у Росії – це класична провокація. "Росія хоче налякати своїх, щоб за рік війни бодай якось виправдати напад на іншу країну та зростаючу бідність. Тим часом партизанський рух у Росії стає сильнішим і агресивнішим. Бійтеся своїх партизанів..." – написав Подоляк.

Спікер Державної прикордонної служби України Андрій Демченко після публікацій у ЗМІ про інцидент у Брянській області заявив, що ситуація на кордоні України та Росії є контрольованою.