В армії РФ є проблеми з дисципліною і моральним духом – Пентагон

За даними Пентагону, російські солдати часто дезертирують і відмовляються воювати
Фото: EPA
У російській армії і далі фіксують проблеми з моральним духом у солдатів. Про це повідомив неназваний високопосадовець Пентагону, його цитує пресслужба відомства.

За словами чиновника, просування Росії в Україні йде повільно і дорогою ціною, а також є свідчення того, що бойовий дух росіян знижується.

"Ми, як і раніше, фіксуємо ознаки проблем із дисципліною і з моральним духом у російській армії, які зростають. Українська воля, як і раніше, неймовірно сильна. І ми бачимо, що вона буде ніби... досить пристойно тиснути на росіян", – зазначив він.

Що стосується морального духу росіян, то чиновник сказав, що є багато звітів, у яких докладно описано, як солдати всіх рівнів дезертирують із постів чи відмовляються боротися.

Контекст:

Бойовий дух окупантів уже тривалий час оцінюють як низький, 27 травня співробітники СБУ оприлюднили черговий запис, який свідчить, що в лавах окупантів процвітає дезертирство – солдати тікають із позицій, незважаючи на погрози розстрілів та покарань. У підрозділах окупантів – проблеми з дисципліною. Окупанти розуміють, що живими з України не повернуться і будують плани втечі, свідчить ще одне перехоплення української розвідки.

Перехоплення телефонної розмови, яку 14 червня опублікувала СБУ, доводить, що лише один із 10 російських окупантів готовий до прямого зіткнення з українськими військовими.

28 червня з перехоплення ГУР МО України стало відомо, що в Росії силовики масово пишуть рапорти на звільнення, побоюючись потрапити на війну до України. Російські медіа повідомляють, що відмовників відправляють у СІЗО під Луганськом.