До Авдіївки приїхала автор звіту про російські злочини на Донбасі польський депутат Госевська

Госевська має намір задокументувати обстріли проросійських бойовиків, аби передати до міжнародного трибуналу
Фото: Павло Жебрівський / Facebook

Депутат польського Сейму Малгожата Госевська є автором доповіді "Російські військові злочини у Східній Україні в 2014 році" та ініціатором її передавання до Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Сьогодні вона приїхала до Авдіївки.

Авдіївку Донецької області відвідала депутат партії "Право і справедливість" польського Сейму Малгожата Госевська, яка є автором звіту про російські злочини на Донбасі у 2014 році та ініціатором його передавання до Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Про приїзд Госевської на своїй сторінці у Facebook написав голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Сьогодні в Авдіївку прибула також депутат Сейму Республіки Польща Малгожата Госевська... Разом із нашими польськими колегами документуємо усі злочини рашистів проти людськості і проти України, щоб передати усе це в міжнародний трибунал", – написав Жебрівський.

У грудні 2015 року Госевська опублікувала доповідь "Російські військові злочини у Східній Україні в 2014 році" про злочинні дії армії РФ і проросійських бойовиків на Донбасі.

У документі також згадується низка подій, які відбулися в Криму і в Росії, куди вивозили військовополонених. Звіт із 153 сторінок створений на базі більш ніж 60 інтерв'ю, які польські експерти взяли в полонених.

22 квітня 2016 року звіт Госевської передали до Гаазького трибуналу.