В Авдіївці мінно-вибухове поранення отримав мирний житель

За минулу добу в Авдіївці від обстрілу постраждали кілька будинків
Фото: dn.npu.gov.ua

Безперервні обстріли Авдіївки проросійськими бойовиками призвели до руйнувань восьми житлових будинків на чотирьох вулицях міста.

Внаслідок прямого попадання артилерійських снарядів по житлових кварталах Авдіївки на вулиці Металургів мінно-вибухову травму стегна отримав 63-річний місцевий мешканець, він доставлений у лікарню, повідомляє Головне управління Нацполиції в Донецькій області.

Зазначається, що бойовики не припиняють обстрілювати Авдіївку. Постраждали будинки по вулицях Тургенєва, Металургів (колишня Червоноармійська), Колосова та Заводської.

"Правоохоронці, які цілодобово несуть службу в прифронтовому місті, продовжують документувати наслідки обстрілів, які ведуться з боку окупованої території і не вщухають вже четверту добу", – сказано в повідомленні.

За чотири доби в Авдіївці поранені шестеро мирних жителів, зруйновані 26 будинків.

Кількість поліцейських в Авдіївці збільшено в три рази.

Ситуація в районі Авдіївки загострилася 29 січня, коли проросійські бойовики посилили обстріли промзони. У ніч на 31 січня околиці Авдіївки обстріляли з реактивних систем залпового вогню "Град".

Вранці 31 січня роботу Авдіївського коксохімзаводу вперше з 2014 року зупинили. Гендиректор підприємства зазначав: якщо підприємство зупиниться, місто замерзне, оскільки іншого способу опалення житлового сектору не існує. Поки коксохім забезпечує мінімальне опалення Авдіївки.

З 30 січня в місті немає світла і води. У зв'язку з цим у місті оголосили надзвичайний стан.

Начальник Головного управління Національної поліції у Донецькій області В'ячеслав Аброськін зазначив, що жителі Авдіївки не вважають ситуацію небезпечною і кажуть, що звикли до подібного за два роки війни.

Напередодні голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявляв, що влада розробила алгоритм евакуації жителів Авдіївки Донецької області, яка буде оголошена, якщо температура в житлових приміщеннях опуститься до критичних показників.