В ефірі українського телеканала з'явився представник бойовиків "ЛНР", Тука пішов зі студії. Відео

У студії йшлося про виконання Мінських угод
Скріншот: НАШ / YouTube

В ефірі українського телеканала "Наш" 4 грудня з'явився представник бойовиків "ЛНР" Родіон Мірошник, який бере участь у переговорах тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі. Відео ефіру оприлюднено в YouTube телеканала.   У студії обговорювали виконання Мінських угод. У програмі брали участь народні депутати та українські політики, зокрема ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука. Мірошник звинувачував Україну в недотриманні домовленостей, обстрілах окупованого Донбасу і небажанні йти на копроміс на перемовинах. Він говорив, що учасниками конфлікту є Україна та ОРДЛО, а не Росія. Після того, як представнику ОРДЛО поставили запитання, кому належить окупована територія Донбасу, він сказав: "Донбас не перебуває у складі України. На Донбас не поширюється українське право". Після цих слів Тука покинув студію.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого.

Переговори про врегулювання конфлікту на Донбасі ведуть у тристоронній контактній групі в Мінську (Україна, Росія, ОБСЄ), а також у нормандському форматі – за участю представників України, Франції, Німеччини та Росії. На переговорах у Мінську присутні представники бойовиків "ДНР" і "ЛНР".