В Одеській області створять ракетний полігон

Степанов: Ми розуміємо, що в ті важкі часи, які переживає зараз наша країна, нам усім потрібна боєздатна армія
Фото: oda.odessa.gov.ua

Раніше випробування озброєння та військової техніки проходили в Криму, зараз є умови для того, щоб українська армія проводила їх в Одеській області, зазначив голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов.

В Одеській області в районі населеного пункту Тузли Татарбунарського району створять полігон для випробування української військової ракетної техніки, сказав голова Одеської облдержадміністрації (ОДА) Максим Степанов після службової наради з цього питання, повідомляє прес-служба ОДА.

"Ми знайшли механізм, який влаштував усіх. Ми розуміємо, що в ті важкі часи, які переживає зараз наша країна, нам усім потрібна боєздатна армія. Тому полігон, на якому будуть проходити випробування української ракетної техніки, зараз є для нас необхідністю. Раніше ці випробування проходили в Криму, але зараз, коли півострів окупований, є умови, щоб наша армія проводила їх тут, в Одеській області", – заявив він.

Степанов додав, що важливо також зберегти унікальні заповідні землі Одеської області в національному природному парку "Тузлівські лимани".

"Жодного полігону в заповіднику не буде і не може бути. Полігон буде розташований в іншому місці в Татарбунарському районі, там, де він не буде загрожувати екології регіону", – сказав голова ОДА.

Степанов підкреслив, що з жителями населених пунктів, які проживають поблизу військового об'єкта, де проходитимуть випробування, обов'язково проведуть роз'яснювальну роботу.

Росія анексувала Крим і Севастополь після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Україна та більшість країн світу не визнають приєднання півострова до РФ.