В окупованому Херсоні пролунав вибух

На складі російських окупантів сталася пожежа
Фото: suspilne.media
6 липня у тимчасово окупованому РФ Херсоні пролунали вибухи, повідомили кореспонденти Суспільного.

Очевидці розповіли мовникові, що в місті видно дим поблизу залізничного вокзалу.

Радник голови Херсонської обласної військової адміністрації Сергій Хлань повідомив у Facebook, що у Херсоні в районі вокзалу було знищено склади російських окупантів.

Скріншот: Сергій Хлань / Facebook

Видання "Вгору. Херсон. Новини" опублікувало відео пожежі на складі, розташованому на вулиці Сенявіна, яке надіслали читачі. Причини пожежі не повідомляють.

Контекст:

Російські окупанти зайшли на територію Херсонської області 24 лютого з тимчасово окупованого Кримського півострова.

Уже після окупації у низці населених пунктів Херсонської області відбувалися проукраїнські мітинги, зокрема, у Херсоні, Каховці, Генічеську та Новій Каховці. 9 березня російські окупанти через опір жителів Херсона ввели в регіон підрозділи Росгвардії, які затримують протестувальників.

На окупованій території Херсонської області сталося вже кілька замахів на колаборантів.

22 червня у Голій Пристані Херсонської області підірвали автомобіль нардепа від "Слуги народу" Олексія Ковальова, підозрюваного у співпраці з окупантами, він вижив і після цього отримав "посаду" в окупаційній адміністрації регіону, а потім – став підозрюваним у справі про держзраду. Також 22 червня у Чорнобаївці Херсонської області підірвали автомобіль колаборанта Юрія Турульова, він не постраждав. 24 червня підірвали машину "очільника управління сім'ї, молоді та спорту" окупаційної адміністрації Дмитра Савлученка, він загинув.