В окупованому Маріуполі першокласників змушують вивчати гімн Росії

Українських дітей в окупованому Маріуполі змушують вивчати гімн Росії
Фото: depositphotos.com

У тимчасово окупованому російськими військовими Маріуполі (Донецька область) першокласників змушують вивчати гімн Росії. Про це 13 вересня повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

"Маріуполь. Промивання мізків дітям стартувало. Першокласникам розповідають учителі, що вони – частина Росії. Домашнє завдання – вивчити гімн Росії. Що відразу впадає у вічі – підручники. З російського підручника діти можуть дізнатися, що... українців у Росії немає. Особливо талановиті колаборанти вже розповідають першокласникам, що українці – вигадана нацистами нація", – написав Андрющенко й опублікував фотографії російських підручників.

Фото: Андрющенко Time / Telegram

Також він вважає, що, коли йдеться про 15 років ув'язнення за зраду вчителям, це цілком адекватне покарання "за покалічені дитячі душі".

Контекст:

Російські окупанти захопили Маріуполь наприкінці травня. Оборона міста тривала 86 днів. Досі місто залишається під російською окупацією.

За даними Андрющенка, наразі в Маріуполі залишається 120–130 тис. осіб. Щодня з міста виїжджає приблизно 50–100 людей. До повномасштабного вторгнення в Маріуполі жило приблизно 500 тис. осіб.