В окупованому Маріуполі зафіксовано рух військової техніки РФ у бік Бердянська – Андрющенко

В окупованому Маріуполі у бік Бердянська зафіксовано пересування військової техніки окупантів

Фото: Андрющенко Time / Telegram
В окупованому Маріуполі (Донецька область)зафіксовано рух військової техніки росіян у бік Бердянська. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

"Несподіваний рух військових колон. По-перше, вся військова техніка інженерного напряму. Особливо цікаві понтони через центр міста у бік Бердянська. По-друге, заїзд техніки з новоазовського напрямку, не донецького. По-третє – уперше, у тому числі у бік Сартани, на північ області. Продовжуємо відслідковувати ситуацію", – написав Андрющенко.

За його словами, окупанти повністю виїхали із селища Мелекіне.

Контекст:

Російські окупанти захопили Маріуполь наприкінці травня. Оборона міста тривала 86 днів. Досі місто залишається під російською окупацією.

За даними радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, наразі у Маріуполі залишається 120–130 тис. осіб. Щодня з міста виїжджає приблизно 50–100 людей. До повномасштабного вторгнення у Маріуполі жило майже 500 тис. осіб.

Андрющенко розповідав в інтерв'ю виданню "ГОРДОН", що люди у Маріуполі живуть "у пошуках їжі, води, роботи, приготування їжі та надії".