У розвідці повідомили про загибель семи бойовиків на Донбасі

У розвідці повідомили про втрати бойовиків
Фото: EPA

Бойовики на Донбасі продовжують утрачати особовий склад і техніку через відсутність взаємодії між підрозділами й намагаються використовувати такі факти для дискредитації сил АТО, заявили в українській розвідці.

28 квітня на Донеччині загинули сім бойовиків, ідеться в повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

Терористи продовжують утрачати особовий склад і техніку через відсутність взаємодії між підрозділами та намагаються використовувати такі факти для дискредитації сил АТО.

"28 квітня під час проведення ротації на передових позиціях 4-ї окремої мотострілкової бригади (Алчевськ) 2-го армійського корпусу (АК) (Луганськ) збройних сил (ЗС) РФ бойова машина піхоти і вантажний автомобіль противника виїхали на власне мінне поле. Броньована машина підірвалася на протитанковій міні, а автомобіль був уражений протитанковою керованою ракетою з позиції цієї ж бригади. Три військовослужбовці загинули, ще сім дістали поранення", – йдеться в повідомленні.

Як зазначили в розвідці, командування бойовиків повідомило, що загибель військовослужбовців сталася внаслідок диверсійних дій сил АТО.

"Тривають випадки грубого порушення військової дисципліни в 1-му АК (Донецьк) ЗС РФ, пов'язані з уживанням алкоголю. 28 квітня під час уживання спиртних напоїв між військовослужбовцями 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) виникла суперечка, яка переросла у збройне зіткнення, що призвело до загибелі трьох "морських піхотинців". Крім того, використовуючи бронетранспортер для доставки спиртних напоїв, військовослужбовці зазначеного полку зіткнулися з газопроводом, унаслідок чого загинув водій", – повідомили в розвідці.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.