В Україні судитимуть керівника вагоноремонтного підприємства, який воював на боці бойовиків на Донбасі

Слідство встановило, що у квітні 2014 року підозрюваний добровільно вступив до лав бойовиків
Фото: depositphotos.com

В Україні судитимуть керівника вагоноремонтного підприємства, який воював на боці бойовиків на Донбасі. Про це 18 жовтня повідомила пресслужба Офісу генпрокурора України.

Слідство встановило, що у квітні 2014 року підозрюваний за попередньою змовою з групою осіб добровільно вступив до лав бойовиків так званого "Всевеликого войска Донского". Після цього разом з іншими учасниками збройного формування він служив на блокпостах, які були розташовані на автомобільній дорозі між населеними пунктами Слов'яносербськ і Трьохізбенка Луганської області по обидва боки мосту через річку Сіверський Донець.

"До обов’язків обвинуваченого входили розподіл функцій між учасниками, залученими до несення служби на блокпостах, контроль за діяльністю чергових змін. Також він мав повноваження організовувати та забезпечувати перевірку документів осіб, їх затримання, огляд та обшук транспортних засобів", – ідеться в повідомленні.

За даними правоохоронців, після скоєння цих злочинів громадянин України повернувся на підконтрольну українській владі територію країни, де очолював кілька підприємств у галузі залізничного транспорту, зокрема державних.

Керівника вагоноремонтного підприємства підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 3 ст. 110 і ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України). Максимальне покарання – довічне ув'язнення.

Контекст:

Відразу після анексії Криму 2014 року Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну попри надані Україною факти й докази.