"Варто мститися особисто Путіну". Данілов відповів Кадирову, який погрожував Україні після атаки дронів на Москву

Данілов закликав Кадирова згадати, як росіяни принижували й знищували чеченський народ, і зробити висновки
Фото: rnbo.gov.ua

Росіяни принесли рабство і смерть на землі Чечні. Про це секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов нагадав 31 травня у Twitter у відповідь на заяви очільника Чечні Рамзана Кадирова, який погрожував Україні помстою.

"Кадирову варто мститися Москві й особисто [президенту країни-окупанта РФ Володимирові] Путіну, а не погрожувати Україні", – написав Данілов.

Секретар РНБО України нагадав, що саме росіяни вбивали та знищували чеченців.

"Це росіяни принесли на чеченську землю століття рабства, тисячі вбитих і закатованих жінок і дітей, знищені міста і спаплюжені могили предків. Не українці танками зрівнювали із землею Грозний разом із його мирними мешканцями, це були російські танки. Чеченський народ про це пам'ятає, а тим, хто забув, час згадати!" – додав він.

Кадиров 30 травня в Telegram, коментуючи атаку дронів на Москву, звинуватив у ній Україну і закликав до "жорсткого" реагування. Також він пригрозив невдовзі показати в Україні, що таке "помста в повному розумінні слова". Після атаки дронів Кадиров вважає за необхідне оголосити у РФ воєнний стан і "використати всі бойові ресурси, які призначені для цього".

Контекст:

Мер Москви Сергій Собянін заявив 30 травня, що столицю країни-агресора РФ атакували дрони о 8.21 за місцевим часом. За його твердженнями, постраждалих немає, у кількох будинках – незначні пошкодження. Пізніше він уточнив, що по медичну допомогу звернулося двоє людей. ЗМІ повідомили про кілька пошкоджених будівель у місті.

За даними Telegram-каналу Shot, у повітряній атаці на Москву застосували понад 30 безпілотників: 19 із них нібито збили на підльоті до міста. Один із безпілотників могли збити неподалік резиденції президента країни-окупанта РФ Володимира Путіна.

У МЗС РФ пригрозили Україні "найжорсткішими заходами" після атаки БПЛА на Москву.

Для України на тлі останніх масованих ракетних ударів РФ те, що відбувається в Москві, – це "третьорядна й малоцікава подія", заявили в Офісі президента. Радник глави ОПУ Михайло Подоляк припустив, що дрони, які атакували Москву, можуть бути російськими. "Можливо, не всі дрони готові атакувати Україну й хочуть повернутися до своїх творців", – зазначив він.