Вечірній обстріл Харкова. Зеленський повідомив, що окупанти вдарили ракетою по гуртожитку. Кількість загиблих зросла

Удар припав по гуртожитку, там почалася пожежа
Фото: Kirill Timoshenko / Telegram
Увечері 17 серпня російські окупанти завдали по Салтівському району Харкова ракетного удару, повідомив президент України Володимир Зеленський у Facebook.

"Коли чуєш про харківську Салтівку – це знову біль. Біль за всю Україну. Біль за Харків. Ракетний удар… По гуртожитку… Будівля вщент зруйнована. Точну кількість загиблих і поранених встановлюємо. Підлий і цинічний удар по цивільних, що не має жодного виправдання й демонструє безсилля агресора", – написав він та опублікував відео наслідків удару.

Про вечірній обстріл Салтівки та приліт поблизу житлового будинку й подальшу пожежу повідомляли мер Харкова Ігор Терехов та голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. Спочатку було відомо про двох загиблих та 10 поранених.

За останньою інформацією Синєгубова, кількість жертв і постраждалих зросла – шестеро людей загинули і 16 поранені.

Заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко написав, що кількість жертв ще може зрости.

Контекст:

Російські війська перебувають на території Харківської області з початку відкритого вторгнення в Україну – із 24 лютого. Обласний центр їм захопити не вдалося, окупантів відкинули, але вони практично щодня обстрілюють з артилерії та завдають ракетних ударів по Харкову й населених пунктах області.

20 червня президент України Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти можуть знову спробувати захопити Харків.

За час повномасштабної війни в регіоні загинуло понад 1 тис. мирних жителів, повідомили 7 серпня у прокуратурі Харківської області.