Великобританія готує новий пакет допомоги для ЗСУ, у ньому буде 25 тис. комплектів зимової форми – міністр оборони

Воллес зазначив, що Великобританія й далі тренує українських військових
Фото: EPA
Великобританія готує новий пакет допомоги українській армії на зимовий період. Про це повідомив міністр оборони Великобританії Бен Воллес 20 жовтня під час виступу в Палаті громад, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

Воллес нагадав, що Великобританія має намір доправити Україні ракети для систем протиповітряної оборони NASAMS.

"А з наближенням зими ми розробляємо пакет для підтримки українців, у який входить 25 тис. комплектів зимової форми, щоб вони були ефективнішими на полі бою, ніж погано підготовлені та погано екіпіровані російські колеги, багатьох з яких було мобілізовано в короткі строки з невеликим навчальним обладнанням або підготовкою", – сказав міністр.

Він також зазначив, що Великобританія й далі тренує українських військових на своїй території разом з іншими партнерами. За його словами, навчання пройшло вже понад 7 тис. військових, до кінця року їхня кількість має сягнути 10 тис.

Контекст:

Великобританія послідовно підтримує Україну на тлі російської агресії, надаючи фінансову, військову та гуманітарну допомогу. Також країна запропонувала програми приймання британськими сім'ями українських біженців.

Великобританія планує 2022 року виділити Україні £3 млрд на оборону та відновлення. £2,3 млрд із них має бути використано для фінансування військових контрактів, визначених урядом України, а решту £700 млн передадуть на проєкти з реконструкції інфраструктури країни.

25 серпня Великобританія підписала план допомоги Україні у відновленні транспорту, зокрема аеропортів та морських портів.