Вибухи на аеродромі у Криму. Аксьонов заявив про одного загиблого

Аксьонов заявив, що ситуацію в Новофедорівці "локалізували і взяли під контроль"
Фото: Крыминформ / Telegram
Унаслідок вибухів у Новофедорівці в окупованому Криму загинула одна людина. Про це 9 серпня повідомив так званий глава Криму Сергій Аксьонов у Telegram.

"На жаль, одна людина загинула. Всю необхідну допомогу надамо", написав він.

Аксьонов додав, що "ситуацію локалізували і взяли під контроль". За його словами, "загальної евакуації по району немає", відселять лише мешканців будинків, розташованих безпосередньо поблизу військового аеродрому.

Вибухи на аеродромі в Новофедорівці сталися приблизно о 15.30 за київським часом. Міністерство оборони Росії інцидент пояснило "детонацією кількох авіаційних боєприпасів".

Так званий міністр охорони здоров'я Криму Костянтин Скорупський повідомляв, що до Сакської районної лікарні доправили п'ятьох постраждалих.

Контекст:

Росія окупувала Крим після силової блокади українських військових частин та незаконного референдуму 16 березня 2014 року . Приєднання півострова до Російської Федерації не визнають Україна та більшість країн світу.

2022 року російська армія відкрито вторглася на материкову частину України, зокрема з півострова. Вона і далі постачає з Криму бойову техніку, завдає ударів по українських об'єктах та використовує кримські аеродроми для вильотів бойової авіації.