Від проєкту "Рятуємо життя" отримали гуманітарну допомогу вже майже 30 тис. людей.

Пріоритетну допомогу отримують соціально незахищені верстви населення
Фото: Фонд Рината Ахметова / Facebook
Протягом двох місяців допомогу від гуманітарного проєкту "Рятуємо життя" отримало 28 105 українців – пожертвування майже 70 компаній з усього світу забезпечили доправлення у постраждалі від війни регіони країни 1644 тонн продуктів, товарів першої необхідності, засобів гігієни і медикаментів, повідомив 3 травня "Обозреватель".

"Із них було доставлено на розподільчий центр у Запоріжжі 650 тонн, 532 приїхали в Кривий Ріг, 255 – у Кам'янське, а 207 – у Дніпро. У центрах товари формуються в гуманітарні набори, а звідти допомога розподіляється в міста і громади, які потребують негайної підтримки. Гуманітарний вантаж уже надійшов до Лозуватської, Глеюватської, Широківської, Карпівської, Новолатівської громад Дніпропетровщини, а також Петрівської громади на Кіровоградщині. Допомагає ініціатива бізнесу СКM і в зоні активних бойових дій на Донбасі. "Рятуємо життя" вже передав 13 тис. наборів гуманітарної допомоги жителям Покровська, ще 6 тис. – у місто Авдіївка", – ідеться у повідомленні.

Видання зазначає, що пріоритетну допомогу отримують соціально незахищені верстви населення – багатодітні сім'ї, самотні матері, діти з інвалідністю, вимушені переселенці та сім'ї, що постраждали від війни.

"Одна з головних цілей проєкту на найближчий час – досягти щомісячної підтримки наборами 100 тис. українців. За допомогою донорів організації вже зібрано майже половину коштів від необхідних – €749 тис. Також із цих гуманітарних вантажів у прифронтових містах формується стратегічний запас на випадок загострення ситуації із постачанням. На це основні донори проєкту – "Метінвест" і ДТЕК – уже виділили 5,26 млн із €6,2 необхідних. Діяльність гуманітарної ініціативи високо оцінили Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, Міністерство інфраструктури, військово-цивільні адміністрації Донецької області та міста Авдіївка, Запорізька міськрада", – пише "Обозреватель".

Фінансують проєкт "Рятуємо життя" компанії "Метінвест" і ДТЕК, що входять до групи СКМ, у координації із Фондом Ріната Ахметова.