Відкрито реєстрацію на осінню зміну "Блогер Кемп" від Фонду Ріната Ахметова для дітей, які постраждали від війни

У межах проєкту оздоровлення та професійну психологічну допомогу дістало майже 5 тис. дітей зі всієї країни
Фото: akhmetovfoundation.org

Оголошено запис на осінню зміну "Блогер Кемп" від Фонду Ріната Ахметова, яка розпочнеться 20 жовтня й триватиме 10 днів у санаторії на Закарпатті. Для дітей підготували відпочинок, оздоровлення та знайомство з професіями, повідомили у пресслужбі Фонду. 

До участі у проєкті "Рінат Ахметов – Дітям. Мирний відпочинок дітям України" запрошують дітей 8–15 років, які постраждали від війни в Україні, а саме:

  • дітей, які були незаконно депортовані до РФ і повернулися в Україну;
  • дітей, які втратили батьків під час війни;
  • дітей з названих сімей, дитячих будинків сімейного типу, дітей під опікою й усиновлених;
  • дітей, які живуть у зонах активних бойових дій;
  • тих, хто постраждав унаслідок бойових дій.

Зареєструватися можна за телефоном безоплатної гарячої лінії Фонду 0 (800) 509 001 (працює з понеділка до п'ятниці), або онлайн за посиланням.

"Кожна зміна "Блогер Кемп" не лише корисна, а й цікава. Дітей відвідують експерти медійної галузі, які на власному досвіді знайомлять учасників зміни зі світом професій: ведучого, інтерв'юєра, сценариста, аніматора, режисера тощо. Фахівці проводять із дітьми інтерактивні майстер-класи, багато спілкуються, допомагають відкрити та розвинути в собі творчі здібності. На кожній зміні діти вчаться створювати і презентувати власний блог, опановуючи актуальні й модні навички", – ідеться в повідомленні.

Завдяки практичним заняттям діти дізнаються про той чи інший фах і розширюють обрії свого майбутнього, пояснили в організації.

"Щоб дитина мала змогу, наприклад, мріяти про роботу сценаристом, їй важливо знати, що ця професія існує, якою вона є, поспілкуватися з людиною, яка досягла в ній успіху. Окрім професійних майстер-класів, на дітей чекає розмаїття веселих ігор, руханок, танців, взаємодії з іншими учасниками табору й командою Фонду Ріната Ахметова. І, що дуже важливо, робота з психологом Фонду, який спеціалізується на подоланні травми війни. Учасники змін "Блогер Кемп" повертаються додому з яскравими враженнями та знаннями, відчутним покращенням психоемоційного стану, теплими спогадами й надією на щасливе, мирне майбутнє", – додали у Фонді.

У межах проєкту оздоровлення та професійну психологічну допомогу дістало майже 5 тис. дітей зі всієї країни.