Відновлено електропостачання у 16 регіонах України, триває під'єднання споживачів – ОП

Росія з жовтня веде масовані обстріли енергетичних об'єктів України
Фото: EPA
До 23.00 23 листопада частково відновлено електропостачання у 15 областях України та Києві. Про це у Telegram повідомив радник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко.

Зокрема, Тимошенко написав, що у Львівській області електропостачання відновлено на 90%. В Одеській області відновили водо- та теплопостачання й почали вмикати світло абонентам.

У Запорізькій, Чернівецькій, Чернігівській, Волинській, Київській, Рівненській, Черкаській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Харківській, Миколаївській, Дніпропетровській областях та Києві відновлено подавання електрики.

У цих регіонах почали частково під'єднувати об'єкти критичної і соціальної інфраструктури, а також побутових споживачів. Водночас, додав Тимошенко, ймовірні стабілізаційні вимкнення світла.

Контекст:

Росія веде масовані обстріли критичної інфраструктури України від початку жовтня.

Унаслідок обстрілів 23 листопада, за даними українського МВС, загинуло щонайменше 10 людей. Влучання в об'єкти критичної інфраструктури та інші об'єкти зафіксували, зокрема, у Києві, Київській, Львівській і Кіровоградській областях. Через пошкодження об'єктів енергосистеми чотири українські АЕС від'єднали від мережі, проблеми з електро-, водо- та теплопостачанням фіксували по всій країні.

За даними командування Повітряних сил ЗСУ, українські захисники збили 51 із 70 російських ракет і п'ять ударних БПЛА. Водночас президент України Володимир Зеленський і головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зазначали, що окупанти випустили по Україні 67 ракет.