Віялові вимкнення електроенерії будуть у чотирьох областях України – Шмигаль

Денис Шмигаль розповів, де вимикатимуть світло
Фото: EPA
В Україні електропостачання відновлено практично по всій країні, у восьми регіонах є проблеми із водопостачанням. Введено графік аварійних вимкнень електроенергії у Києві та чотирьох областях України. Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив 10 жовтня у Telegram.

"Уряд разом з усіма відповідальними відомствами розпочав реалізацію оперативного плану відновлення пошкоджених об'єктів. За попередньою інформацією, більшість об'єктів енергетичної інфраструктури зможемо відновити вже сьогодні. Частина запрацює завтра. Вже відновлено енергопостачання в місті Суми, йде процес у Житомирі та Харкові. Введено графік аварійних вимкнень у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях", – повідомив прем'єр.

Він також закликав українців обмежити споживання електроенергії увечері протягом найближчих кількох днів. Із таким закликом виступав і голова енергетичного комітету Верховної Ради Андрій Герус.

Шмигаль повідомляв, що внаслідок ракетних ударів пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об'єктів у восьми регіонах України та Києві.

Контекст:

Уранці 10 жовтня РФ розпочала масований ракетний обстріл українських міст. На цей час відомо про обстріли Києва, Харкова, Львова, Дніпра, Одеси, Хмельницького, Житомира, Рівного Миколаєва, Тернополя, Івано-Франківська, Кропивницького, Конотопа.

Як повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко, внаслідок ворожих атак в Україні загинуло щонайменше 11 людей, 87 дістали поранення.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявляв, що окупанти випустили по Україні понад 70 ракет, 41 з них вдалося збити українськими засобами протиповітряної оборони. Пізніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр уточнила, що РФ випустила по Україні 83 ракети, 43 з них збили.

Президент Росії Володимир Путін підтвердив, що масовані удари російської армії 10 жовтня по енергоструктурі України були навмисними. За його словами, удару завдали за пропозицією міноборони і згідно з планом Генштабу РФ.

Унаслідок обстрілу пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об'єктів у восьми регіонах України та Києві. Частину областей знеструмлено, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Українці мають бути готовими до наслідків обстрілів із боку Росії аж до віялових вимкнень, повідомив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.