Військова прокуратура оголосила про підозру російському генералові, який був "заступником міністра держбезпеки ЛНР"

Прокуратура оголосила про підозру російському генералові, який брав участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків "ЛНР"
Фото: gp.gov.ua

Генерал-майор збройних сил РФ Роман Шадрін із жовтня 2014 року до серпня 2015 року був "заступником міністра" в "міністерстві держбезпеки" терористичної організації "ЛНР", повідомили в Генпрокуратурі України.

Головна військова прокуратура України оголосила про підозру російському генерал-майору Роману Шадріну. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури України.

Шадріна підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації), ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни), ч. 1 ст. 438 (наказ про жорстоке поводження з цивільним населенням) Кримінального кодексу України.

"Зібраними у кримінальному провадженні доказами встановлено, що Шадрін у період із жовтня 2014 року до серпня 2015 року, діючи за попередньою змовою з іншими представниками влади та службовими особами збройних сил РФ, перебуваючи на посаді так званого заступника міністра "міністерства державної безпеки" терористичної організації "ЛНР", брав участь у веденні агресивної війни проти України", – повідомили в прес-службі.

У ГПУ зазначили, що Шадрін віддавав накази бойовикам "ЛНР" про обстріл позицій сил антитерористичної операції в Луганській області.

"Крім того, усупереч вимогам міжнародного гуманітарного права, Шадрін організував викрадення цивільних осіб, зокрема громадян РФ, їх подальше незаконне ув'язнення, застосування фізичного насильства та інше жорстоке поводження з ними", – додали в прес-службі.

Військового оголосили в розшук.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.