Військові медики в Бахмуті прооперували поранених при обстрілі волонтерів – штаб АТО

Авто з Толмачовою снайпер обстріляв сьогодні вдень
Фото: Iryna Pylypenko / Facebook

Волонтери Юлія Толмачова та Сергій Адамяк, які сьогодні потрапили під обстріл снайперів бойовиків біля Зайцевого, прооперовані й евакуйовані до Дніпра. Їхньому життю нічого не загрожує, повідомили у прес-центрі штабу АТО.

Військові медики прооперували поранених у районі селища Зайцевого в Донецькій області волонтерів Юлію Толмачову та Сергія Адамяка, про це йдеться на сторінці прес-центру штабу АТО у Facebook.

Протягом години після обстрілу поранених волонтерів доставили до Центральної районної лікарні (ЦРЛ) Бахмута, де їх прооперували військові лікарі, ідеться в повідомленні.

"Наразі в Бахмутській ЦРЛ працює група військових лікарів 65-го військового мобільного госпіталю, які допомагають цивільним колегам із пацієнтами, що мають вогнепальні поранення. Координатор групи військових лікарів полковник Володимир Роговський розповів, що Юлія Толмачова отримала вогнепальне осколкове поранення м'яких тканин голови та струс головного мозку легкого ступеню. Її колега Сергій Адамяк отримав важке вогнепальне поранення лівої руки. Оперативне втручання пройшло без ускладнень. Загрози для життя обох пацієнтів немає", – повідомили у штабі.

Прес-центр повідомив, що приблизно о 17.00 обох пацієнтів евакуювали у Дніпро.

Сьогодні стало відомо, що екіпаж Юлії Толмачової біля селища Зайцевого обстріляли снайпери.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії ведуться між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.