"Військові об'єкти на території відсутні". Унаслідок удару по Затоці постраждали будинки, бази відпочинку і торговельні павільйони – прокуратура

Військових об'єктів у районах, які зазнали ракетного удару окупантів 26 липня, не було, запевнили в Одеській обласній прокуратурі
Фото: ДСНС України / Telegram

Унаслідок ракетних ударів окупантів 26 липня по Білгород-Дністровському району Одеської області зруйновано п'ять житлових будинків із подальшим їх згорянням, пошкоджено понад 15 баз відпочинку, 60 дачних ділянок і приблизно 80 торговельних павільйонів. Про це 26 липня повідомила пресслужба Одеської обласної прокуратури,

"На місці події працюють прокурори Одеської обласної прокуратури, Білгород-Дністровської окружної прокуратури, слідчі СБУ та поліції, експерти, рятувальники. Виявлено та вилучено уламки від механізмів ракет, що в подальшому будуть направлені для проведення відповідних експертиз", – ідеться в повідомленні.

Крім того, було атаковано селище в Одеському районі. Значних руйнувань зазнала база відпочинку на річці Дністер, у будівлі пошкоджено заскління вікон і фасадів, додали у відомстві.

"Будь-які військові об’єкти на вказаних територіях відсутні", – наголосили у прокуратурі.

За попередніми даними, постраждала одна людина. Унаслідок влучення ворожого снаряда 46-річний чоловік дістав поранення у вигляді порізів кінцівок й обличчя, повідомили у прокуратурі.

Начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк у заяві, відео якої публікує 26 липня Telegram-канал "Одеса. Офіційно", додала, що в Миколаївській області зафіксовано влучення ракети типу Х-22, випущеної з літаків стратегічної авіації, які намагалися поцілити в портову інфраструктуру.

Водночас Миколаївський район обстріляли системами С-300, було пошкоджено авторинок та інші приватні підприємства, а також відкриті поверхні за межами міста, розповіла Гуменюк.

"По півдню України був нанесений масований ракетний удар, під час якого ворог застосовував і авіацію, і зенітно-ракетні системи, які нетипові для використання для ураження наземних цілей. Але на миколаївському напрямку це досить сталий уже приклад, коли системи С-300 використовуються зі снарядами максимального ураження", – сказала вона.

Начальниця пресцентру заявила про двох постраждалих унаслідок удару по узбережжю Одеської області.

"Їхні ушкодження не важкі, вони отримали допомогу й відмовилися від госпіталізації", – уточнила Гуменюк.

Уранці російські окупанти обстріляли ракетами Одеську та Миколаївську області. Згодом президент України Володимир Зеленський відреагував на ракетні удари по регіону, показавши наслідки обстрілу курортної Затоки.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого.

За даними президента України Володимира Зеленського станом на ранок 13 липня, РФ випустила по Україні приблизно 3 тис. ракет. Зокрема, ракетних ударів зазнає Одеська область.

Про ракетні удари по Одеській області із застосуванням стратегічної авіації вранці 26 липня повідомляв речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук. В оперативному командуванні "Південь" зазначили, що в Одеській області є влучання у приватні будівлі прибережних сіл із подальшим займанням. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

У Повітряних силах ЗСУ уточнили, що російські літаки випустили по півдню України 13 ракет з акваторії Чорного моря.