"Використовувала чоловіка-військового "в темну". СБУ викрила колаборантку, яка передавала росіянам дані про ЗСУ

СБУ оголосила жительці Дніпропетровської області про підозру в переданні даних ворогові
Фото: Служба безпеки України / Facebook
Служба безпеки України затримала жінку, яка передавала спецслужбам Росії координати Збройних сил України, отримані від чоловіка-військового. Про це повідомила 2 вересня пресслужба СБУ в Telegram.

За даними правоохоронців, 31-річна жителька Дніпропетровської області із травня надавала російським спецслужбам дані про розташування військових об'єктів та техніки ЗСУ вздовж лінії фронту біля Донецької і Запорізької областей.

"Вона пішла на такий крок попри те, що перебуває у шлюбі з військовослужбовцем ЗСУ і вони мають спільного сина. Її чоловік, будучи на східному фронті, регулярно перераховував гроші на утримання дитини", – заявили у СБУ.

За версією правоохоронців, зловмисниця "використовувала чоловіка "в темну": розпитувала про розташування його військової частини та інших угруповань ЗСУ на передових позиціях, а потім передавала дані через месенджери військовій розвідці РФ. Ці дані росіяни використовували для артилерійських та авіаційних ударів.

Колаборантку затримали після чергового передання даних. Слідчі СБУ повідомили її про підозру.

Контекст:

Російська армія відкрито вторглася в Україну 24 лютого. У квітні росіяни відступили з північних областей, зокрема Київської області. Окупаційні війська захопили частину територій Херсонської, Запорізької, Харківської та Миколаївської областей.