Унаслідок ракетного удару по Україні загинуло 14 людей, залишаються знеструмленими понад 1300 населених пунктів – ДСНС

Ракетна атака окупантів на Україну 10 жовтня забрала щонайменше 14 життів
Фото: ДСНС України / Telegram

Унаслідок ракетної атаки російських військ, якої зазнали 10 жовтня кілька міст України, загинуло 14 людей, поранено і травмовано 97 осіб, повідомила ввечері 10 жовтня пресслужба ДСНС.

"Унаслідок ракетних обстрілів станом на 21.00 залишаються знеструмленими 1307 населених пунктів у Київській (13), Львівській (353), Сумській (766), Тернопільській (169) і Хмельницькій (шість) областях", – ідеться у повідомленні.

Рятувальники додали, що до гасіння пожеж та аварійно-рятувальних робіт залучено понад 1 тис. осіб і приблизно 120 одиниць техніки ДСНС.

Станом на 16.00 10 жовтня було відомо про загибель 11 осіб, ще 87 дістали поранення, повідомляв голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Контекст:

Уранці 10 жовтня РФ розпочала масований ракетний обстріл українських міст – Києва, Харкова, Львова, Дніпра, Кривого Рогу, Одеси, Хмельницького, Житомира, Рівного, Миколаєва, Тернополя, Івано-Франківська, Кропивницького, Конотопа Сумської області.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявляв, що окупанти випустили по Україні понад 70 ракет, 41 з них вдалося збити українськими засобами протиповітряної оборони. Пізніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр уточнила, що РФ випустила по Україні 83 ракети, 43 з них було збито. Також противник використав дрони-камікадзе.

Президент Росії Володимир Путін підтвердив, що масовані удари російської армії 10 жовтня по енергоструктурі України були навмисними. За його словами, удару завдали за пропозицією міноборони і згідно з планом Генштабу РФ.

Унаслідок обстрілів пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об'єктів у восьми регіонах України та Києві. Частину областей знеструмлено, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Українцям потрібно бути готовими до наслідків обстрілів із боку Росії аж до віялових вимкнень, повідомив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.