Унаслідок ракетної атаки РФ в Одеській області залишилося без світла майже 3 тис. споживачів – Міненерго

Унаслідок російського ракетного обстрілу вночі 19 липня було вимкнення кількох ЛЕП в Одеській області, зазначили в Міненерго
Фото: depositphotos.com (ілюстративне)
В Одеській області внаслідок пошкоджень, завданих ракетною атакою країни-окупанта вночі 19 липня, було вимкнення кількох ліній електропередавання. Про це повідомляють у Facebook Міненерго.

"Знеструмлено майже 3 тис. споживачів. Ремонтні бригади чекають на допуск, щоб розпочати огляд ліній та відновлювальні роботи", – ідеться в повідомленні.

Зазначають, що внаслідок російського ракетного обстрілу також зафіксовано пошкодження ЛЕП у Миколаївській області. У регіоні частково знеструмлено один населений пункт, додали в Міненерго.

Контекст:

Окупанти в ніч на 19 липня атакували Україну дронами-камікадзе та ракетами.

Сили оборони знищили 23 ударні БПЛА типу Shahed-136/131 із 32, які випустили російські окупанти, 13 із 16 ракет "Калібр" та одну керовану авіаційну ракету Х-59. Росіяни під час атаки також застосували шість крилатих ракет "Онікс" із берегового ракетного комплексу "Бастіон" (Крим), а також вісім крилатих ракет Х-22.

Окупанти вдарили по Одеській області ракетами "Онікс", Х-59 і Х-22, одночасно запустивши по півдню дрони Shahed-136 (вісім збили над регіоном), зазначили в ОК "Південь" ЗСУ. "Х-59 була збита на підльоті до берега і, упавши в одному з кварталів Одеси, утворила велику вирву. Вибуховою хвилею пошкоджено кілька будівель навколо... "Онікси" й Х-22 ворог  спрямував на портову та критичну інфраструктуру. Влучив у зерновий та олійний термінали, пошкодивши резервуари й обладнання для завантаження", – розповіли українські військові.

За даними ОГПУ, унаслідок російської атаки в Одеській області постраждало 10 цивільних, зокрема дев'ятирічна дитина.