Унаслідок російських обстрілів 30 травня один житель Донецької області загинув, шестеро осіб дістали поранення – ОВА

Окупанти обстріляли освітній заклад у Гірнику
Фото: Павло Кириленко / Донецька ОДА (ОВА)
Російські окупанти 30 травня й далі обстрілювали Донецьку область, є загиблий і постраждалі. Про це в Telegram 31 травня повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

На донецькому напрямку одну людину поранено в Острівському Курахівської громади, пошкоджено три будинки. Також пошкоджено п'ятиповерхівку й освітній заклад у Гірнику, виправний заклад у Гострому, сільгосппідприємство в Кураховому. Двоє людей дістали поранення в селі Костянтинівка Мар'їнської громади.

На горлівському напрямку одна людина загинула й одна дістала поранення в Часовоярській громаді.

"У Торецьку поранено одну людину, пошкоджено дев'ятиповерхівку, бібліотеку, два медзаклади. У Нью-Йорку пошкоджено будинок і котельню. У Костянтинівці пошкоджено вісім приватних будинків, ще один – у Майському. На лисичанському напрямку у Кривій Луці Лиманської громади пошкоджено господарчу споруду", – ідеться в повідомленні.

Кириленко повідомив, що внаслідок російської агресії протягом доби 30 травня один житель Донецької області загинув, ще шестеро осіб дістали поранення.

Контекст:

РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частину Донецької й Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської й Харківської областей.

Найінтенсивніші бої зараз тривають на Донбасі.