Уночі над Києвом знищили всі російські повітряні цілі. У КМВА повідомили, що уламки однієї з ракет упали на дах будівлі

Жодна з випущених окупантами по Києву ракет не долетіла до цілі
Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ / Air Force Command of UA Armed Forces / Facebook (архів)
У районі Києва вночі 6 червня сили протиповітряної оборони України знищили понад 20 російських повітряних цілей, якими окупанти атакували столицю. Про це 6 червня повідомила в Telegram пресслужба Київської міської військової адміністрації.

"Усі [російські цілі] збиті, влучань не було. Воїни нашої протиповітряної оборони – справжні герої!" – написали у КМВА.

Відомості про постраждалих унаслідок російського удару у військову адміністрацію Києва не надходили.

"Унаслідок падіння уламків у Деснянському районі пошкоджено дорожнє покриття, лінії електропередач тролейбусного сполучення, частково вибито вікна магазину", – розповіли у КМВА про наслідки ракетної атаки окупантів.

Пізніше у КМВА додали, що у Дніпровському районі столиці виявлено уламки ракети на даху приватної будівлі, повідомляє Київська міська військова адміністрація.

"Воскресенські сади. Виявлено уламки ракети на даху приватної будівлі, горіння немає, потерпілих, попередньо, немає. Інформація уточнюється", – повідомили в адміністрації.

Уночі 6 червня над Україною збили 35 із 35 випущених російських ракет, повідомили в Повітряних силах ЗСУ.

Контекст:

Протягом останнього місяця російські окупанти стали активніше завдавати по Україні масованих ракетних ударів і ударів за допомогою дронів-камікадзе. Зокрема, у травні окупанти атакували Київ 17 разів і продовжили атаки в червні.

Російські окупанти випустили по Україні приблизно 1160 ударних безпілотників Shahed-136/131, майже 900 із них збили. Про це розповів президент України Володимир Зеленський 24 травня. Відтоді були нові пуски дронів-камікадзе.

Лише протягом травня 2023 року Росія запустила понад 300 іранських безпілотників для ударів по території України. Про це 5 червня повідомило міністерство оборони Великобританії, посилаючись на дані розвідки.

Сили протиповітряної оборони знищили в повітряному просторі над Києвом у травні 2023 року сім аеробалістичних ракет "Кинджал", 13 балістичних ракет "Іскандер", 65 крилатих ракет Х-101, Х-555 і "Калібр" і 169 безпілотників, заявили в Київській міській адміністрації.