Уночі сили ППО збили 20 дронів-камікадзе, 18 із них було спрямовано на Київ – ПС ЗСУ

Українська система ППО збила 20 ударних дронів і один розвідувальний цієї ночі
Фото: Повітряне командування "Схід" / Facebook
Пізно ввечері 19 травня та після опівночі 20 травня підрозділи сил протиповітряної оборони збили 20 дронів-камікадзе Shahed-136/131, випущених російськими окупантами, а також розвідувальний БПЛА ворога.

Про це у Facebook проінформувала пресслужба командування Повітряних сил Збройних сил України.

"Після опівночі 20 травня 2023 року російські окупанти атакували Україну з північного напрямку 18 ударними дронами Shahed-136/131, які спрямували на Київщину. Усі знищено силами та засобами повітряного командування "Центр" Повітряних сил. Також наприкінці доби 19 травня на східному напрямку в зоні відповідальності повітряного командування "Схід" знищено два ударні дрони типу Shahed", – ідеться у релізі.

Розвідувальний дрон "Мерлін-ВР" окупантів було збито на півдні України, у зоні відповідальності повітряного командування "Південь", додали у ПС ЗСУ.

Окрім того, у командуванні розповіли, що упродовж минулої доби і від початку сьогоднішнього дня тактична авіація Повітряних сил здійснила до 30 вильотів літаків на вогневе ураження та винищувальне авіаційне прикриття.

Контекст:

Упродовж останнього місяця російські окупанти регулярно завдають по Україні масованих ракетних ударів та ударів за допомогою дронів-камікадзе. Лише Київ у травні РФ атакувала 10 разів, сьогоднішня атака – 11-та.

Попередня масована атака була в ніч на 19 травня. Вибухи лунали у Кривому Розі, артилерійський вогонь вели по Миколаївській області, Львівську область також атакували дрони Shahed, спрацювала система ППО. Київ окупанти також намагалися атакувати дронами Shahed, усі їх збили сили ППО.

Загалом у ніч на 19 травня українська система протиповітряної оборони знищила 16 російських безпілотників і три крилаті ракети "Калібр".