"Вогнева і психологічна підтримка". Сирський показав роботу української авіації на сході

Ворог не зміг здійснити свої плани знищити українську авіацію, зазначив воєначальник
Скріншот: СИРСЬКИЙ / Telegram

Незважаючи на спроби росіян знищити українську авіацію, пілоти ЗСУ своєю роботою у небі допомагають сухопутним підрозділам утримувати фронт на сході. Про це заявив у Telegram командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський.

"У перші дні широкомасштабного вторгнення ворог розраховував знищити нашу армійську авіацію. Проте навіть через рік українські гелікоптери продовжують уражати окупантів усюди, де це потрібно", – зазначив Сирський.

Він наголосив, що бойова авіація, незважаючи на потужну протидію ворожої ППО, "безперервно та надійно завдає противнику значних втрат".

Генерал-полковник опублікував відео бойової роботи підрозділів 16-ї та 18-ї бригад армійської авіації по військах окупантів на східному напрямку.

"Підтримуючи підрозділи сил оборони сходу, наші льотчики демонструють мужність та високу майстерність під час виконання бойових завдань. Удари з неба – це суттєва вогнева та морально-психологічна підтримка підрозділам, які героїчно тримають фронт", – заявив Сирський.

Контекст:

Генштаб ЗСУ щодня повідомляє про цілі, які уразила українська бойова авіація.

Із початку повномасштабної війни Україна також закликає союзників надати їй бойові літаки західного типу. Виступаючи перед британським парламентом 8 лютого 2023 року, президент Володимир Зеленський висловив сподівання на створення коаліції, яка надасть Україні бойові літаки.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив 14 лютого за підсумками дев'ятого "Рамштайну", що в нього немає оголошень на тему надання Україні західних винищувачів, але глава Міноборони Олексій Резніков упевнений, що в України "точно будуть сучасні літаки".