Волонтерка Маруся Звіробій дістала поранення біля Бахмута – Ірина Геращенко

Звіробій було поранено в Донецькій області
Фото: Маруся Звіробій / Facebook
Волонтерка Маруся Звіробій дістала поранення поблизу Бахмута і зараз перебуває у шпиталі. Про це повідомила 17 липня у своєму Facebook нардепка від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко.

"Маруся, як завжди, рветься до своїх, назад, у підрозділ", – написала вона.

Геращенко додала, що досі не закрито кримінальної справи проти Звіробій і народної депутатки від "Європейської солідарності" Софії Федини, які "посміли у 19-му [році] сказати, що на фронті стріляють, бо війна почалася у 14-му".

"Тиловим слідакам мало б бути соромно, але хто їм дозволить закрити цю надуману, ганебну, маніпулятивну справу", – написала вона.

Сама Звіробій опублікувала у Facebook відео, на якому видно, що в неї забинтовано ногу. Вона повідомила, що потрапила під артилерійський обстріл під Кліщіївкою Донецької області.

Контекст:

Звіробій широко відомою знаною наприкінці 2019 року, після того, як було опубліковано відео, на якому вона і нардепка від "Європейської солідарності" Софія Федина критикують президента України Володимира Зеленського у зв'язку з його розмовою з ветеранами в Золотому Луганської області. 1 листопада стало відомо, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом висловлювань.

6 лютого 2020 року ДБР повідомило про підозру Звіробій у погрозі вбивством Зеленському. 10 лютого суд обрав їй запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. 8 травня запобіжний захід не продовжили – група прокурорів вчасно не подала релевантного клопотання.