"Вони як м'ясорубка". Воллес заявив, що більшість добре підготовлених російських військових уже мертві

Воллес вважає "неякісною" російську армію, яка воює в Україні
Фото: EPA

Російські збройні сили – це війська "жахливої" якості, а більшості військовослужбовців ЗС РФ з якісною підготовкою вже немає серед живих. Таку думку міністр оборони Великобританії Бен Воллес висловив 24 листопада в коментарі виданню Daily Beast.

"Нещодавно [на території окупованої України] розгорнули російську частину без їжі, без шкарпеток і з невеликою кількістю зброї. Це катастрофа для людини, яка йде [воювати] в поле", – навів приклад Воллес.

Глава міноборони Великобританії вказав на кількісні "масштаби" армії окупантів і водночас низьку якість особового складу.

"Масштаби в росіян є, але не дуже [добрі]. Ну, більшість добре [підготовлених військових уже] мертві", – сказав він.

Британський міністр оборони озвучив оцінку загальних втрат армії РФ під час розв'язаної Росією війни в Україні у 100 тис. осіб.

"Вони як м'ясорубка. Вони штовхають їх [своїх військовослужбовців] у м'ясорубку і використовують величезну кількість артилерії. Тільки нація, яка не дбає про свій власний народ, може відправити 100 тис. своїх людей на смерть, поранення чи дезертирство", – підсумував Воллес.

Контекст:

За даними Генштабу ЗСУ, російські окупанти із 24 лютого до 25 листопада втратили в Україні 86 150 військових убитими. Статистику поранених росіян ЗСУ не публікують. Також невідомо, скільки серед убитих окупантів, рахунок яких веде Генштаб ЗСУ, найманців ПВК і бойовиків "ЛДНР".

Понад 90 тис. російських військових унаслідок розв'язаної Росією війни в Україні перейшли до розряду "безповоротних втрат", тобто більше не зможуть брати участі в бойових діях, повідомляли 12 жовтня "Важные истории" – зареєстроване в Латвії інтернет-видання, яке спеціалізується на журналістських розслідуваннях.

Президент України Володимир Зеленський 15 жовтня висловив думку, що і 100 тис. загиблих громадян Росії "не спонукатимуть Кремль про щось задуматися".

Наприкінці червня Зеленський заявляв, що "там, де ми втрачаємо одну людину, Росія втрачає п'ятьох людей".