"Вражаюче видовище". Українські військові знищили російський "Сонцепьок" на авдіївському напрямку. Відео

Український дрон успішно атакував російський "Сонцепьок", унаслідок чого здетонував його боєкомплект
Фото: Минобороны России / Facebook (ілюстративне)

Українські військові за допомогою дрона знищили важку вогнеметну систему залпового вогню ТОС-1А "Сонцепьок". Відповідне відео 1 листопада опублікувало управління стратегічних комунікацій (стратком) Збройних сил України в Telegram.

"На авдіївському напрямку воїни підрозділу БУАР 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка спільно із Силами спецоперацій "А" знищили ТОС-1А "Сонцепьок", – ідеться в повідомленні до відео. – Вражаюче видовище можна було спостерігати за десятки кілометрів".

На знятому з дрона відео видно рух ТОС-1А, яку виявили українські захисники. Після цього дрон успішно атакує російський "Сонцепьок", унаслідок чого детонує його боєкомплект.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

У квітні сили оборони вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частини Херсонської, Миколаївської та Харківської областей.

5 червня 2023 року в Міноборони України заявили, що на деяких напрямках сили оборони перейшли до наступальних дій. Пізніше були повідомлення про деокупацію населених пунктів на сході й півдні.

Із 24 лютого 2022 року до 1 листопада 2023 року знищено, за даними Генштабу ЗСУ, 301 490 російських окупантів.