"Усе добре, зараз вас витягнуть!" Одеські патрульні показали відео порятунку чоловіка, на будинок якого впав "Калібр"

Уламки збитого над Одеською областю "Калібра" поцілили в житловий будинок
Фото: Оперативне командування "Південь" / Operational Command "South" / Facebook
Патрульна поліція України 18 липня оприлюднила у Facebook відео з бодікамер патрульних, які першими прибули на місце падіння уламків російських ракет в Одеській області.

У патрульній поліції нагадали, що внаслідок російської атаки на Одеську область уламками збитих ракет і вибуховою хвилею було пошкоджено кілька приватних домоволодінь, в одному з них поранення дістав господар будинку – чоловік похилого віку.

"На місці події патрульні побачили отвір у даху будинку. Зайшовши у приміщення, інспектори виявили громадянина, якого притиснуло залишком ракети, він не міг рухатися", – розповіли в поліції.

Повідомляють, що патрульні разом із сусідами потерпілого витягли чоловіка з-під уламків. Поліцейські викликали всі екстрені служби й до приїзду медиків контролювали стан його здоров'я, передавши пораненого лікарям після прибуття екіпажу швидкої допомоги.

Контекст:

Уночі 18 липня окупанти випустили по Україні шість крилатих ракет "Калібр" і 36 ударних дронів Shahed. ППО збила шість ракет і 31 дрон-камікадзе. "Крилаті ракети "Калібр" і більшість дронів-камікадзе знищено на півдні в Одеській і Миколаївській областях, решту ударних БПЛА уражено в Донецькій, Харківській та Дніпропетровській областях", повідомляли в Повітряних силах.

В ОК "Південь" зазначили, що уламками збитих ракет і вибуховою хвилею від збиття пошкоджено об'єкти портової інфраструктури, кілька приватних домоволодінь. У власному будинку поранення дістав чоловік похилого віку, його шпиталізували.

У Миколаєві було влучання в об'єкт промисловості, пожежу загасили. Постраждалих немає.