"Уже нічого не приховати". Резніков заявив, що українці зрозуміють, коли розпочнеться контрнаступ ЗСУ

Резніков розраховує, що контрнаступ ЗСУ матиме ефект несподіванки
Фото: ЕРА

Українці зрозуміють, коли Збройні сили України розпочнуть масштабний контрнаступ. Про це в опублікованому 27 квітня інтерв'ю "РБК-Україна" заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

"Зараз завдяки різним ресурсам, наприклад Deep State, які займаються OSINT, уже нічого не приховати. Плюс наші хлопці соціально й медійно активні. Залітаючи до чергового звільненого села, вони одразу роблять селфі, короткі стрими. І всі все розуміють", – сказав Резніков.

Водночас він розраховує, що контрнаступ ЗСУ матиме ефект несподіванки.

"Я дуже сподіваюся, що це станеться несподівано і для вас теж. Тому що в цьому є сенс військової операції – ніхто не повинен знати, що вона почалася. Чим довше не знатиме ворог, тим більше ймовірності, що вона пройде успішно", – додав міністр.

Контекст:

Начальник ГУР Міноборони України Кирило Буданов на початку січня 2023 року сказав, що Україна навесні планує серйозний наступ. Резніков уточнював, що контрнаступ Збройних сил України можуть розпочати у квітні або травні.

Секретар РНБО України Олексій Данілов заявив в інтерв'ю, яке вийшло 5 квітня, що деталі про контрнаступ знає "не більше ніж четверо-п'ятеро людей на планеті".

Директор ЦРУ Вільям Бернс вважає, що прогрес України на полі бою визначить перспективи дипломатії, тому "протягом найближчих місяців на карту поставлено дуже багато".

У середині квітня Буданов, коментуючи перспективи українського контрнаступу, заявив, що "найближчим часом усі це побачать і відчують". На прохання схарактеризувати наступ ЗСУ, який готують, глава ГУР МО відповів: "Буде швидко".