YouTube видалив відео СБУ про активізацію спецслужб РФ в Україні

У СБУ надійшло повідомлення від адміністрації YouTube про видалення зі сторінки відео
Фото: ЕРА

Адміністрація YouTube зробила попередження СБУ через скарги інтернет-користувачів на відео, яке було продемонстровано на офіційному брифінгу спецслужби.

Із каналу YouTube Служби безпеки України (СБУ) адміністрація відеохостингу видалила відео "СБУ фіксує активізацію спецслужб РФ для дестабілізації ситуації у країні". Про це повідомила прес-служба СБУ у Facebook.

"Служба отримала повідомлення від адміністрації YouTube про винесення попередження та видалення зі сторінки відео... яке було продемонстровано на офіційному брифінгу керівництва СБУ. Підставою для такого рішення стали "відмітки" відео інтернет-користувачами як неприпустимого. Адміністрація YouTube підтримала цю позицію", – заявили у спецслужбі.

У СБУ зазначили, що фахівці з'ясовують причини ухвалення YouTube такого рішення.

"Ми переконані, що надсилання скарг на відео з черговими доказами підривної діяльності спецслужб РФ проти України могло бути здійснено лише за їхньою прямою вказівкою. Служба звертає увагу, що серед кількох відео, розміщених за підсумками брифінгу, для видалення було обрано лише те, де залучений до здійснення провокацій громадянин РФ демонструє свої документи", – підкреслили у відомстві.