Через відсутність гарантій щодо припинення вогню енергетики не змогли розпочати ремонт ЛЕП поблизу Авдіївки

Енергетикам не вдалося розпочати ремонт ЛЕП поблизу Авдіївки
Фото: Павло Жебрівський / Facebook

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій зазначили, що ремонтні роботи неможливо розпочати через ненадання російською стороною в Загальному центрі з контролю і координації на Донбасі письмових гарантій дотримання режиму тиші в районі розриву ліній електропередач поблизу Авдіївки.

Бригади енергетиків, які сьогодні, 26 лютого, виїхали на огляд місця розриву ліній електропередач поблизу Авдіївки, були змушені повернутися. Про це повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій у Twitter.

За словами відомства, таке рішення спричинене ненаданням російською стороною в Загальному центрі з контролю і координації на Донбасі письмових гарантій дотримання режиму тиші в районі розриву ліній електропередач поблизу Авдіївки.

Сьогодні голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомляв, що станом на ранок 26 лютого російська сторона у Спільному центрі з контролю і координації припинення вогню не надала письмових гарантій припинення вогню в місці прориву лінії електропередач біля Авдіївки, тому електромонтажники не вийдуть на лінію.

Ситуація в районі Авдіївки загострилася 29 січня, коли проросійські бойовики посилили обстріл промзони. У ніч на 31 січня околиці Авдіївки обстріляли з реактивних систем залпового вогню "Град".

Напередодні вранці штаб АТО повідомляв, що через потужні обстрілу Авдіївка знову залишилася без світла.

Збройний конфлікт на сході України розпочався у квітні 2014 року. Бойові дії точаться між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.