Упродовж листопада енергетики ДТЕК Ахметова повернули світло більш ніж 1 млн сімей

У Києві світло повернули 395 тис. сімей
Фото: konkurent.uа
Протягом минулого місяця енергетики компанії ДТЕК Ріната Ахметова повернули світло більш ніж 1 млн сімей у 1104 населених пунктах Київської, Донецької, Дніпропетровської областей і столиці. Про це йдеться в повідомленні компанії.

У Києві світло повернули 395 тис. сімей. Ще 324 тис. споживачів записано в Київській області, чиї домівки знеструмлено внаслідок ракетних терористичних атак. У Дніпропетровській області енергетики повернули світло 110 тис. сімей, у Донецькій – для 205 тис. споживачів.

"За дев'ять місяців війни енергетики ДТЕК повернули світло вже 5,8 млн родин на Київщині, Дніпропетровщині, Одещині, Донеччині та в місті Київ. Попри регулярні обстріли, наші фахівці продовжують працювати та відновлювати зруйновані мережі відразу, як отримують дозвіл ЗСУ та ДСНС. Окрім того, наші енергетики допомагають повертати світло, де це найнеобхідніше – на окупованих територіях Херсонщини. Шість бригад енергетиків ДТЕК працюють над відновленням мереж на півночі та півдні області. Наша мета – забезпечити міста й села електроенергією, необхідною для нормального життя жителів регіонів", – цитує пресслужба слова генерального директора "ДТЕК Мережі" Олександра Фоменка.

Через значні руйнування енергосистеми в Україні застосовують екстрені та стабілізаційні вимкнення, нагадали у ДТЕК. У компанії також зазначили, що актуальну інформацію про вимкнення публікують на сайтах регіональних компаній, сторінках у соцмережах та в офіційному Telegram-каналі ДТЕК.

Контекст:

З початку жовтня російські окупанти атакують об'єкти інфраструктури по всій Україні. У країні почали вводити тимчасові вимкнення світла.

За даними уряду станом на 18 листопада, з початку повномасштабної війни понад 1 тис. ракет і дронів атакували українські підстанції, унаслідок ударів із ладу виведено майже половину української енергосистеми.

Унаслідок ракетної атаки РФ 23 листопада українська енергосистема увійшла у блекаут, її поступово відновлюють, повідомляли в Міненерго.