Упродовж тижня енергетики ДТЕК Ахметова повернули світло для 90 тис. сімей

Інформацію про потенційні вимкнення розмістять на сайтах обленерго
Фото: depositphoto.com

За тиждень із 10-го до 16 жовтня енергетики компанії ДТЕК Ріната Ахметова повернули світло для 90 тис. сімей у 159 населених пунктах, що залишилися без електропостачання через ворожі обстріли в Донецькій і Дніпропетровській областях. Про це йдеться в повідомленні компанії.

Через руйнування електромереж у Донецькій області енергопостачання відновили для більш ніж 46 тис. жителів області в 57 населених пунктах. Зазначають, що серйозних пошкоджень зазнала також енергетична інфраструктура Дніпропетровської області.

"Усього за тиждень енергетики відновили електропостачання майже 44 тис. родин у 102 населених пунктах Дніпропетровщини. Енергетики оперативно приступають до ремонтів та роблять усе необхідне, щоб відновити електропостачання, щойно отримують дозволи на проведення робіт від ДСНС та ЗСУ", – повідомили в компанії.

Через російські терористичні атаки по об'єктах енергетичної інфраструктури, за розпорядженням НЕК "Укренерго" в деяких регіонах країни можуть запроваджуватися стабілізаційні вимкнення електроенергії для того, щоб уникнути масштабних аварій. Вони можуть тривати, поки держенергокомпанія НЕК "Укренерго" не відновить усіх пошкоджених елементів енергосистеми. Інформацію про потенційні вимкнення розмістять на сайтах обленерго.

"Однак кожен українець може допомогти енергетикам справитися з атаками ворога. Просимо всіх розумно споживати електроенергію – вмикати енергоємні прилади по черзі в години пікового навантаження вранці з 8.00 до 11.00 та ввечері з 18.00 до 23.00. Бізнес-клієнтів просимо обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів тощо", – повідомили в компанії.