Протягом тижня енергетики ДТЕК повернули світло для 90 тис. сімей

Енергетики відновлюють мережі, щойно ЗСУ і  ДСНС надають їм дозвіл і доступ до місця пошкодження
Фото: Група ДТЕК / Facebook
Упродовж минулого тижня, із 6-го до 12 лютого, енергетики ДТЕК повернули світло для майже 90 тис. сімей у 95 населених пунктах, що залишилися без електропостачання через ворожі обстріли в Донецькій та Дніпропетровській областях, повідомили в компанії.

Зокрема, світло повернули для 41 тис. сімей у Донецькій і 49 тис. сімей у Дніпропетровській областях.

"Майже рік енергетикам доводиться в умовах постійних обстрілів відновлювати електромережі, що зруйновані через війну. Із 24 лютого минулого року вони відновили електропостачання для вже 6,8 млн домогосподарств. Енергетики відновлюють мережі, щойно отримують дозвіл і доступ до місця пошкодження від ЗСУ та ДСНС", – зазначив генеральний директор "ДТЕК Мережі" Олександр Фоменко.

Найкритичнішою ситуація залишається в Одеській області. Енергосистема області надзвичайно ослаблена через обстріли. 4 лютого з ладу вийшла одна з основних підстанцій НЕК "Укренерго", через що без світла залишилися жителі Одеси й Одеського району.

"9 лютого ситуацію вдалося покращити й запустити в Одеській області графіки відключень у тестовому режимі. Наразі вони ще проходять тестування. Ми збираємо зворотний зв'язок клієнтів і робимо все можливе, щоб покращити графіки відповідно до зауважень наших клієнтів", – зазначили в компанії.

Контекст:

Росія завдала вже 14 масованих ракетних атак по інфраструктурі України від початку осені 2022 року, ще 17 атак здійснили із застосуванням дронів-камікадзе, зазначали в "Укренерго". У країні стали вводити тимчасові вимкнення світла, в окремих випадках вони сягали кількох діб.

За даними уряду України станом на грудень, фактично 50% енергосистеми було пошкоджено або зруйновано. Зокрема, російські ракети уразили всі теплові електростанції й більшість ГЕС.