Протягом тижня енергетики ДТЕК повернули світло ще для 77 тис. сімей

Через вісім масованих атак Російської Федерації на енергетичну інфраструктуру в Україні й далі діють вимкнення електропостачання
Фото: Група ДТЕК / Facebook

Упродовж тижня, із 5-го до 11 грудня енергетики компанії ДТЕК Ріната Ахметова повернули світло для 77 тис. сімей, які залишилися без електропостачання через ворожі обстріли в Донецькій та Дніпропетровській областях. Про це йдеться в повідомленні компанії.є

Відновлено електропостачання у 80 населених пунктах Донецької та Дніпропетровської областей.

"Спеціалісти операторів систем розподілу "ДТЕК Мережі", попри обстріли та складну ситуацію з бойовими діями, продовжують відновлювати електромережі за дозволом Збройних сил України та ДСНС. Із 24 лютого нам удалося повернути світло вже 5,9 млн родин у Київській, Одеській, Дніпропетровській, Донецькій областях та Києві. Значній частині з них електропостачання відновлювали вже щонайменше п'ять разів через регулярні обстріли", – зазначає генеральний директор "ДТЕК Мережі" Олександр Фоменко.

Через вісім масованих атак Російської Федерації на енергетичну інфраструктуру в Україні й далі діють вимкнення електропостачання. "ДТЕК Київські електромережі" з 9 грудня ввела оновлені графіки стабілізаційних вимкнень з урахуванням складної ситуації в енергосистемі після останніх масованих обстрілів.

Контекст:

Від початку жовтня російські окупанти масово атакують об'єкти інфраструктури по всій Україні. У країні введено тимчасові вимкнення світла, які зачіпають мільйони людей.

Унаслідок ракетної атаки РФ 23 листопада українська енергосистема увійшла в блекаут, її поступово відновлюють, повідомляли в Міненерго. Після цього 5-го і 10-го грудня були нові великі атаки, які значно пошкодили українські енергооб'єкти.

Обстрілами було значно пошкоджено приблизно 50% об'єктів української енергетичної інфраструктури, повідомили на початку грудня в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури. За даними Міненерго, російськими ракетами уражено всі теплові електростанції (ТЕС).

Президент РФ Володимир Путін визнав, що Росія цілеспрямовано обстрілює об’єкти енергетичної інфраструктури України.