Загиблі під Авдіївкою військові були бійцями 72-ї бригади

Одному із загиблих було 20 років
Фото: ЕРА (архів)

72-га окрема механізована бригада назвала імена загиблих під Авдіївкою 20 квітня – це 20-річний Олександр Кірієнко та 28-річний Василь Ніженський.

20 квітня в зоні проведення АТО під Авдіївкою загинули Олександр Кірієнко з Десни Чернігівської області та Василь Ніженський з Умані Черкаської області. Про це повідомила 72-га окрема механізована бригада на своїй сторінці у Facebook.

"Відважні бійці, вірні товариші – обоє були прикомандировані до 72-ї ОМБр... Олександру лише кілька днів тому виповнилося 20 років: військовослужбовець строкової служби, він міг узагалі не йти сюди, на одну з найнебезпечніших ділянок фронту. Але як справжній патріот і чоловік Олександр підписав контракт і став разом з іншими героями на захист вітчизни... Василю Ніженському було 28 років", – ідеться в повідомленні.

20 квітня штаб АТО повідомив, що внаслідок обстрілу опорного пункту механізованої бригади під Авдіївкою загинуло двоє військових.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Тристороння контактна група 29 березня погодила режим припинення вогню на Донбасі, який повинен був набути чинності 1 квітня. З 1 квітня Міноборони України щодня повідомляє, що бойовики порушують режим тиші.