Захист кордону, постачання зброї, підготовка до зими. Зеленський провів засідання ставки верховного головнокомандувача

На засіданні ставки обговорювали постачання зброї та зимову форму для військових
Фото: depositphotos.com
Президент України Володимир Зеленський 19 вересня провів чергове засідання ставки верховного головнокомандувача. Про це УНН повідомили в Офісі президента.

На зустрічі були присутні головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник Генштабу ЗСУ Сергій Шаптала, секретар РНБО Олексій Данілов, голова СБУ Василь Малюк та інші керівники силових відомств, а також міністр інфраструктури Олександр Кубраков і глава Офісу президента Андрій Єрмак.

У форматі відеозв'язку представили свої доповіді щодо ситуації на передовій командувачі військ оперативних напрямків.

Учасники засідання докладно розглянули план дій сил оборони щодо подальшої деокупації українських територій, а також обговорили питання безпеки на державному кордоні України.

"Під особливим контролем ставки верховного головнокомандувача залишається питання матеріально-технічного забезпечення української армії, зокрема постачання необхідного озброєння та боєприпасів", – ідеться в повідомленні.

Окремо учасники зупинилися на підготовці сил оборони до зимового періоду. Вони обговорили питання забезпечення військовослужбовців комплектами зимової форми, взуттям, засобами обігріву.

Контекст:

Ставка верховного головнокомандувача надзвичайний орган вищого військового керівництва України, який у період війни здійснює стратегічне управління ЗСУ та іншими військовими формуваннями держави.

Попереднього разу засідання ставки верховного головнокомандувача проводили 16 вересня наприкінці попереднього тижня.