Залужний назвав утрати в армії з початку війни

Головнокомандувач ЗСУ: Наші герої зі зброєю в руках роблять усе, щоб не повторилися Буча та Гостомель
Фото: president.gov.ua

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні загинуло майже 9 тис. військовослужбовців. Про це головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив, виступаючи на відкритті форуму ветеранів і волонтерів "Захисники. Перекличка", який "1+1" транслював в ефірі національного телемарафону.

За словами головнокомандувача, обговорюючи питання захисту ветеранів, державі потрібно поширювати свою увагу на сім'ї військовослужбовців, які залишилися без підтримки.

"Наші маленькі діточки, які не винні в тому, що народилися саме тут і в цей час, вони однозначно потребують захисту і там – біля Соледара, біля Бахмута та Великої Новосілки, – і тут, у тилу, тому що їхній тато пішов на фронт, і можливо, входить до тих майже 9 тис. наших героїв, які загинули", – сказав він.

Залужний зазначив, що дітям потрібно рости у захисті та відчутті безпеки, розуміючи, що у них є майбутнє.

"Наші жінки, дружини і мами також потребують допомоги під завалами, тому що їм міг би допомогти їх чоловік, син або донька, але вони там, зі зброєю в руках, роблять все, щоб не повторилися Буча і Гостомель", – додав головнокомандувач ЗСУ.

Контекст:

Україну захищає 700 тис. осіб, заявляв президент України Володимир Зеленський 21 травня. 250-тисячної армії для оборони держави з територією, як в України, мало, підкреслював він.

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив 9 червня, що на нинішньому етапі війни Росії проти України до 100 українських військовослужбовців гинуть і до 500 зазнають поранень щодня.

10 червня радник глави Офісу президент Михайло Подоляк також оцінив утрати ЗСУ цифрами загиблих від 100 до 200 осіб на день.

Радник Офісу президента України Олексій Арестович 10 червня оцінив загальні втрати ЗСУ з початку повномасштабного вторгнення РФ у 10 тис. загиблих.

Зеленський наприкінці червня заявляв, що "там, де ми втрачаємо одну людину, Росія втрачає п'ятьох людей".