Залужний поговорив із начальником Генштабу Франції про ситуацію на фронті та військову підтримку

Бюркар запевнив українського колегу в подальшій підтримці Франції
Фото: Chef d'état-major des armées / Twitter
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний 8 квітня провів телефонну розмову з начальником Генерального штабу ЗС Франції генералом Тьєррі Бюркаром. Про це французький воєначальник повідомив у Twitter.

За словами Бюркара, розмова із Залужним була "плідною".

"Я вислухав його аналіз ситуації на фронті. Я запевнив його у нашій постійній підтримці через постачання і навчання, які армія Франції надає Збройним силам України", – написав начальник Генштабу Франції.

В українському Генштабі розмови поки не прокоментували.

Контекст:

Станом на грудень 2022 року, як повідомляло видання CNews із посиланням на дані Єлисейського палацу, Франція виділила Україні €2,7 млрд допомоги, із якої військової допомоги на €750 млн. Франція, зокрема, надала Україні САУ Caesar, ЗРК Crotale, протитанкові ракетні комплекси, гаубиці TRF1, бронетранспортери VAB, боєприпаси, спорядження, зазначив телеканал France 24.

4 січня 2023 року президент Франції Еммануель Макрон оголосив про надання Україні колісних танків AMX-10 RC і бронемашин Bastion. Він був першим, хто заявив про постачання Україні танків західного зразка. У березні міністр оборони Франції Себастьян Лекорню повідомив, що вони вже прибули в Україну.

Окрім того, Великобританія і Франція у березні домовилися організувати спільне навчання українських морських піхотинців.